Pomazánka z pohanky a sušených rajčat

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. Pomazánku připravíme ze syrové pohanky bez vaření. S dobrým pečivem a zeleninou je to pak ideální rychlá večeře!

Ingredience

  • 200 g pohanky lámanky
  • 100 g slunečnice
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 1 čl sezamové pasty tahini
  • 1 pl dijonské hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pl citrónové šťávy
  • malý svazek oregána
  • olej ze sušených rajčat
  • 1 čl mořské soli
  • mletá sladká paprika

Příprava

Pohanku se slunečnicí dáme do misky a necháme v lednici namočené nejméně 12 hodin.

Druhý den pohanku a slunečnici důkladně propláchneme. Vložíme do mixéru spolu se všemi zbylými surovinami a rozmixujeme na jemnou pomazánku.

Trochu rajčat si necháme stranou, pokrájíme je na menší kousky a zamícháme do již hotové pomazánky.

Tip na závěr : Můžeme posypat opraženou slunečnicí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept