Příprava
V míse rukama prohněteme mouku s máslem pokrájeným na kostičky. Až se směs spojí do hrudek, přidáme špetku soli a špetku cukru. Znovu prohněteme. Pro spojení směsi přidáme 5-6 polévkových lžic studené vody. Hněteme do spojení těsta. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do chladu.
Připravíme si náplň quiche. Cibuli nakrájíme nadrobno, porék nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky. Dáme do pánve s 1 PL másla a necháme na mírném plameni zlehka orestovat. Osolíme, opepříme, dochutíme, zalijeme smetanou a necháme brobublat. Poté směs stáheneme z plamene a vmícháme nastrouhanou mozzarelu, tak aby se úplně rozpustila. Necháme vychladnout a nakonec vmícháme 3 vajíčka.
Těsto rozválíme na tenký plát, dáme jej do formy na quiche a přebytečné okraje odřízneme. Dno propícháme na pár místech vidličkou, abychom předešli nafukování během pečení. Znovu těsto spojíme, rozválíme a nakrajíme na tenké proužky, kterými nakonec ozdobíme vršek koláče.
Těsto ve formě předpečeme cca 10 minut na 190 st. Poté jej vyjmeme z trouby, nalijeme náplň, dozdobíme proužky těsta a dáme dopéct na 35 minut.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář