Pórkový quiche

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Koláč na slaný způsob.

Ingredience

  • 1/2ks pórku
  • 1 kelímek vysoko% smetany
  • 1 mozzarela
  • 100g šunky
  • 1 cibule
  • 1 PL másla
  • sůl, pepř, bylinky dle chuti
  • 3 vejce

Příprava

V míse rukama prohněteme mouku s máslem pokrájeným na kostičky. Až se směs spojí do hrudek, přidáme špetku soli a špetku cukru. Znovu prohněteme. Pro spojení směsi přidáme 5-6 polévkových lžic studené vody. Hněteme do spojení těsta. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do chladu.

Připravíme si náplň quiche. Cibuli nakrájíme nadrobno, porék nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky. Dáme do pánve s 1 PL másla a necháme na mírném plameni zlehka orestovat. Osolíme, opepříme, dochutíme, zalijeme smetanou a necháme brobublat. Poté směs stáheneme z plamene a vmícháme nastrouhanou mozzarelu, tak aby se úplně rozpustila. Necháme vychladnout a nakonec vmícháme 3 vajíčka.

Těsto rozválíme na tenký plát, dáme jej do formy na quiche a přebytečné okraje odřízneme. Dno propícháme na pár místech vidličkou, abychom předešli nafukování během pečení. Znovu těsto spojíme, rozválíme a nakrajíme na tenké proužky, kterými nakonec ozdobíme vršek koláče.

Těsto ve formě předpečeme cca 10 minut na 190 st. Poté jej vyjmeme z trouby, nalijeme náplň, dozdobíme proužky těsta a dáme dopéct na 35 minut.

Tip na závěr : Náplní je vícero možností, nebojte se experimentovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept