Povidlové rohlíčky ze šlehačkového těsta

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduché, křehké, chutné těsto. Lze doplnit i o jinou náplň.

Ingredience

  • 400g hladké mouky
  • 100g tuku (Hera)
  • 1 vysokoprocentní smetana
  • 1 žloutek
  • 1 celé vejce
  • povidla na náplň

Příprava

Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto dáme ho odpočívat do lednice. (cca 1 hodinu)

Těsto rozdělíme na 6 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 30 cm, která si rozdělíme na 8 stejných částí –

trojúhelníků. Širší stranu poklademe náplní, rozetřeme do cípu, a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečicím papírem. Potřeme rohlíčky rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme na 175 stupňů 20 – 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.

Ještě vlažné je pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept