Povidlovo-kakaová buchta

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vláčná nenáročná buchta. Množství ingrediencí v receptu je na formu biskupského chlebíčku.

Ingredience

  • 100g polohrubá mouka
  • 80g hladká mouka
  • 80g cukr moučka
  • 50g máslo
  • 150ml mléko
  • 1 vejce
  • 1/2 balíčku prdopeč
  • 3 PL povidel + na promazání
  • 4 PL holandského kakaa
  • čokoláda a kokos na ozdobu
  • 1 ČL kokosového oleje na polevu

Příprava

Máslo s povidly rozehřejeme a rozmícháme v malém hrnci a necháme zchladnout.

Všechny ingredience dáme do jedné mísy. Poté přidáme vychladlé máslo s povidly a mléko. Zpracujeme v hladké, tekutější, těsto. Těsto nalijeme do připravené (vymazané) formy na biskupský chlebíček.

Pečeme na 180° cca 45 min.

Vychladlou buchtu prořízneme, potřeme povidly, přiklopíme. Polijeme čokoládou, kterou jsme si roztopili s kokosovým olejem. Posypeme kokosem. Necháme ztuhnout.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept