Pštrosí vejce z mletého krůtího masa

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pštrosí vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením skotská vejce. Tento recept vznikl právě u skotského regimentu v Indii, kdy nebylo masa nazbyt. Skotové maso mleli a plnili ho nejrůznějšími ingrediencemi od zeleniny až právě po vejce. Dnes je to pochoutka, kterou si rádi dáme jak na oběd, tak k večeři.

Ingredience

  • 500g mletého krůtího masa (popř. mix mas)
  • 2 cibule
  • sůl, pepř, majoránka, česnek, mletá paprika
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • máslo
  • na zahuštění směsi strouhanka dle potřeby

Příprava

Uvaříme si natvrdo 4 vejce. Do mísy dáme mleté maso, cibuli nadrobno, prolisovaný stroužek česneku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a majoránku. Případně zahustíme strouhankou a promícháme. Touto směsí obalíme celá oloupaná vařená vejce.

Vezmeme pekáček, dno vymažeme máslem a do pekáčku dáme hotová pštrosí vejce, podlijeme tak 1 cm vody. Pečeme cca 40 minut při 150 –

170 stupních. Před koncem dáme na každé vejce plátek másla a dáme troubu na vrchní pečení na maximální výkon.

Podáváme s vařeným bramborem, kaší, šťouchačkama,..

Tip na závěr : Při tvoření masových koulích mějte mokré ruce, se směsí se pak snáze pracuje.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept