Pštrosí vejce

Autor: Světlana Masová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pštrosí vejce, způsob jak využít množství vařených vajíček, které nám přinesli koledníci, ale také inspirace na zajímavý nedělní oběd.

Ingredience

  • 6 vajec natvrdo
  • 500 g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3-4 PL strouhanky
  • Sůl, Knorr pepř černý mletý z Vietnamu

Příprava

Najemno posekanou cibuli restujeme na oleji dozlatova.

Mleté maso, vejce, prolisovaný česnek s restovanou cibulkou, osolíme a opepříme ve větší míse. Nejlépe ručně směs propracujeme. Pokud se nám směs zdá vodnatá, můžeme ji zahustit strouhankou.

Uvařená a oloupaná vejce zabalíme do masové směsi. Připravíme si pekáček, který buďto vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a podlijeme trochou vody nebo vývaru.

V předehřáté troubě pečeme cca na 200 °C do zlatova asi půl hodiny.

Tip na závěr : Pštrosí vejce podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a můžeme přidat i zeleninový salátek nebo na kolečka krájenou cibuli.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept