Pstruh pečený v troubě

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pstruh je skvělá česká ryba, která by neměla ve vašem jídelníčku chybět. Jeho maso je jemné a chutné a obsahuje vitamin B12, vitamin D a A. Ryby jsou také plnohodnotným zdrojem bílkovin, jódu a omega-3 mastných kyselin. Vybírejte co nejčerstvější ryby – poznáte to podle očí. Ty nesmí být zakalené. S vhodnou přílohou se jedná o skvělý oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 2 ks pstruha
  • 1 ks citron
  • petržel/bylinky dle chuti
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • 40g máslo
  • 1 PL olej

Příprava

Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a opepříme, pokapeme citronem, i uvnitř. Povrch obalíme v mouce.

Cibuli pokrájíme na kolečka, část vložíme dovnitř a zbytkem obložíme rybu. Dovnitř vložíme petržel/bylinky dle chuti.

V pekáči rozehřejeme máslo, můžeme přidat i lžíci oleje, aby se máslo nepřepalovalo.

Vložíme do pekáče, poklademe tenkými plátky másla a nepřikryté pečeme asi půl hodiny, až povrch zezlátne.

Pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem.

Tip na závěr : Dobrou chuť! Takto připraveného pstruha je možné připravit také na grilu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept