Punčové řezy

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Lepší než z cukrárny. Množství v receptu je na tři vrstvy. Množství v závorce je na vrstvy čtyři.

Ingredience

  • 25 (33) dkg sádlo
  • 50 (66) dkg cukr krupice
  • 9 (12) vajec
  • 50 (66) dkg hladká mouka
  • 1 ks (16g) prášek do pečiva
  • kakao, potravinářské barvivo

Příprava

Předehřejeme troubu na 170-180 ° C.

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sádlo a pak opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na tři (čtyři) díly a každý díl zvlášť obarvíme (jedno necháme přirozeně žluté, druhé obarvíme kakaem, třetí, popř. čtvrté potravinářským barvivem). Každý díl upečeme zvlášť na pečícím papíře.

Pečeme cca 5- 7 minut podle trouby, upečený plát necháme vychladnout.

Smícháme suroviny na náplň, která je poměrně řídká, aby se hezky vsákla. Náplní pomažeme upečenou dolní vrstvu, přiložíme prostřední vrstvu, opět pomažeme náplní a zakryjeme horní vrstvou. Zatížíme například plechem a hrncem s vodou, nejlépe přes noc.

Druhý den vymícháme polevu a potřeme vrchní vrstvu, můžeme ještě pocákat rozehřátou čokoládou.

Ingredience Marmeládová směs

  • 52 (65) dkg rybízové marmelády
  • 200 (300) ml rumu
  • 250 (300) ml vody

Příprava Marmeládová směs

Vše smícháme.

Ingredience Rumová poleva

  • 27 dkg cukr moučka
  • 3 PL rum
  • 2 PL horká voda

Příprava Rumová poleva

Vše smícháme.

Tip na závěr : Děláme nejlépe dva dny předem, aby se "punčovina" dobře proležela.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept