Příprava
Z mouky, margarínu, jednoho vejce, dvou lžic vody a špetky soli vytvoříme těsto. Na pomoučněném vále ho vyválíme tak, aby se nám vešlo do dortové formy o průměru 28 cm i s tím, že bude mít 2 cm vysoký okraj.
Formu vyložíme pečicím papírem a vysteleme ji těstem. Okraje zamačkáme do okraje formy. Těsto pak propícháme na dně vidličkou. Necháme 30 minut odpočinout v chladu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Trvá to asi 15 minut.
Pak choi omyjeme a stonky nakrájíme na kousky velké 1,5 cm. Listy nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Cibuli i stonky pak choi osmahneme na oleji. Na závěr přidáme i listy.
Zakysanou smetanu smícháme s dvěma vejci a pár lžícemi rozpuštěného bujonu. Na těsto rozprostřeme opečenou zeleninu, na něj smetanový krém a uhladíme.
Fíky pokrájíme na čtvrtiny a posadíme je na quiche. Přidáme rozdrobený kozí sýr a celý quiche dáme péct na 35-40 minut při 200°C.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář