Quiche z pak choi

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborný domácí quiche – bude vám chutnat teplý i studený

Ingredience

  • 250 g špaldová mouka
  • 100 g margarínu
  • 3 vejce
  • Sůl
  • 600 g pak choi (F50F)
  • 1 červená cibule
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje300 g zakysané smetany
  • 1/2 vaničky Organického bujónu Knorr zeleninového
  • 1⁄2 lžičky Knorr pepře mletého z Vietnamu
  • 2 čerstvé fíky (F50F)
  • 50 g kozí sýr (tvarohový)

Příprava

Z mouky, margarínu, jednoho vejce, dvou lžic vody a špetky soli vytvoříme těsto. Na pomoučněném vále ho vyválíme tak, aby se nám vešlo do dortové formy o průměru 28 cm i s tím, že bude mít 2 cm vysoký okraj.

Formu vyložíme pečicím papírem a vysteleme ji těstem. Okraje zamačkáme do okraje formy. Těsto pak propícháme na dně vidličkou. Necháme 30 minut odpočinout v chladu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Trvá to asi 15 minut.

Pak choi omyjeme a stonky nakrájíme na kousky velké 1,5 cm. Listy nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Cibuli i stonky pak choi osmahneme na oleji. Na závěr přidáme i listy.

Zakysanou smetanu smícháme s dvěma vejci a pár lžícemi rozpuštěného bujonu. Na těsto rozprostřeme opečenou zeleninu, na něj smetanový krém a uhladíme.

Fíky pokrájíme na čtvrtiny a posadíme je na quiche. Přidáme rozdrobený kozí sýr a celý quiche dáme péct na 35-40 minut při 200°C.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept