Quinoa bowl s kešu oříšky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Quinoa a oříšky k sobě perfektně ladí. Zkuste to taky!

Ingredience

  • 400 g quinoy
  • 1 máslová dýně, nakrájená na 3 cm kousky
  • 1 paprika, nakrájená na 3 cm kousky
  • 1 mrkev, nakrájená na kousky 3 cm
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Knorr kmín mletý
  • 80 g ořechů kešu
  • 2 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g černých fazolí, uvařených
  • 1 lžíce sherry octa
  • 1 lžíce pasty chipotle
  • 200 g kapusty
  • 1 limetka, nakrájená na čtvrtinky
  • Koriandr

Příprava

Předehřejeme troubu na 180 ° C.

Uvaříme quinou podle pokynů na balení.

Kousky dýně, papriky a mrkve smícháme s olejem a kořením a dáme péct na 20 minut.

Kešu ořechy smícháme s polovinou medu a špetkou soli a pečeme v troubě tři minuty dozlatova, pak otočíme a opečeme i z druhé strany. Ořechy necháme vychladnout.

Na oleji opečeme česnek, přidáme okapané fazole, sherry ocet, zbytek medu a pastu chipotle. Osolíme, opepříme a dvě minuty prohřejeme.

Kapustu vaříme asi dvě minuty, pak zchladíme  a vymačkáme z ní vodu.

Quinou rozdělíme do misek a do každé misky přidáme fazolovou směs, pečenou zeleninu, kapustu a opečené kešu ořechy. Dozdobíme limetkou.

Tip na závěr : Podávejte s koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept