Quinoový salát s opečenou zeleninou a švestkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tenhle salát kombinuje spoustu chutí – quinou, fazole, pórek, čekanku, opečenou křupavou kapustu a opečené švestky. Možná se vám takový salát zdá šílený, ale věřte, že spolu tyto chutě ladí a salát je velice chutný. Díky quinoe a fazolím je navíc dost sytý, takže vám hravě vystačí jako oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 240 g fazolí
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 100 g červené quinoy (F50F)
  • 2 švestky
  • 1 pórek
  • 1 čekanka
  • 80 g kapusty (F50F)
  • 1 lžíce medu

Příprava

Předehřejeme troubu na 180°C. Ve varné konvici si uvaříme 400 ml vody a rozmícháme v ní bujon. Quinou propláchneme a vaříme v bujonu asi 10 minut, dokud není akorát hotová.

Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Z čekanky odřízneme dřevnatý konec a nakrájíme ji na plátky.

Pórek a čekanku rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme na deset minut do trouby. Pak k nim přihodíme kapustu a dáme ještě do trouby, dokud není všechna zelenina pěkně zlatavá.

Švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a necháme chvilku opéct na pánvi s trochou oleje a medu.

Nyní smícháme salát – quinou se zeleninou, scezenými fazolemi a švestkami. Zakápneme olivovým olejem, opepříme a servírujeme.  

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept