Rajčatovo-batátový krém

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Krémová polévka, která vás spolehlivě zasytí.

Ingredience

  • 400 g batátů (nakrájených na 2cm kostky)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 80 g mrkve nakrájené na 1 cm kostky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čerstvá chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno (nebo 2 lžíce sušené Knorr Chilli z Indie)
  • 1 lžička kmínu (Knorr kmín mletý)
  • 0,5 l vody
  • 300 ml kokosového mléka
  • 2 vaničky Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 200 g rajčat nakrájených na 1 cm kostky

Příprava

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

Smícháme batáty s olejem a pečte půl hodiny, dokud nejsou zlatohnědé.

V kastrolu osmažíme cibuli a mrkev, trvá to asi dvě minuty. Přidáme mletý česnek, zázvor, chilli a kmín a necháme asi minutu rozvonět.

Do kastrolu přidáme opečené batáty, rajčata, vodu a kokosové mléko.Vmícháme bujóny Knorr a přivedeme k varu. Vaříme deset minut.

Polévku rozmixujeme a dozdobíme jogurtem, dýňovými semínky a koriandrem a podáváme s limetkovým klínem.

Ingredience Na servírování

  • 250 ml řecký jogurt
  • 50 g dýňových semínek
  • Koriandr
  • Limetka, nakrájené na čtvrtiny

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept