Rajská omáčka

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rajská omáčka patří mezi klasická velmi oblíbená jídla. Podávat ji můžete s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Ingredience

  • 1 kg hovězího předního
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10 kuliček pepře celého
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 380 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • cukr

Příprava

Do hrnce dáme hovězí maso, cibuli, česnek, nové koření, pepř, bobkový list, 1 lžičku soli a zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme do změknutí masa (trvá to zhruba 3 hodiny).

Maso vyjmeme a vývar přecedíme.

Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme hladkou mouku a dobře metličkou promícháme. Přidáme rajský protlak a opět dobře promícháme. Postupně přiléváme hovězí vývar a přitom mícháme metličkou, aby nebyly v omáčce hrudky.

Omáčku provaříme alespoň 20 minut. Dochutíme solí a cukrem.

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme rajskou omáčkou a můžeme podávat.

Tip na závěr : Pokud se vám v omáčce utvoří hrudky, můžete ji přecedit.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept