Rajská polévka s rýží a petrželkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

20 minut a pár ingrediencí, které máte nejspíš doma – víc na tuhle jednoduchou a přitom chutnou rajčatovou polévku nebudete potřebovat. A bonus? Chutná dětem i dospělým!

Ingredience

  • 60 g dlouhozrnné směsi divoké rýže (F50F)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového​​
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • 1⁄2 lžičky jodizované soli
  • Pepř
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Příprava

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cibuli a posléze česnek dozlatova.

Přidáme rajčata a 500 ml vody. Přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujon, oregano, cukr, sůl a pepř.

Přikryté vaříme na mírném ohni cca 15 minut.

Polévku rozdělíme do misek a do každé přidáme trochu rýže. Podáváme posypané petrželkou.

Tip na závěr : Rajčatovou polévku můžeme ozdobit štědrou porcí zakysané smetany.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept