Příprava
Cibuli, lilek, cuketu, papriky a česnek nakrájejte na menší kousky. Rajčata spařte, oloupejte a nasekejte, nebo použijte konzervovaná. Základem ratatouille rizota je čerstvá zelenina, která dodá jídlu barvu i chuť.
Na větší pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Restujte dozlatova, poté přidejte papriku, lilek, cuketu a krátce opékejte. Nakonec přidejte rajčata, dochuťte solí, pepřem a bylinkami. Tato směs tvoří zeleninovou část ratatouille, která bude později vmíchaná do rizota. Duste cca 15 minut.
Mezitím si připravte vývar z Knorr Bohatého bujónu zeleninového – v cca 700 ml horké vody rozpusťte kostku a udržujte vývar teplý. Výrazná chuť vývaru krásně doplní jemnost ratatouille rizota.
V jiné hlubší pánvi orestujte rýži na troše oleje, dokud není lehce průsvitná. Poté postupně přilévejte horký vývar s bujónem a za stálého míchání vařte do krémové konzistence. Tento krok je klíčový pro hedvábnou strukturu ratatouille rizota.
Když je rýže téměř hotová, přidejte do ní zeleninovou směs ratatouille. Jemně promíchejte a nechte ještě 2–3 minuty prolnout chutě. Ratatouille rizoto tak získá ideální rovnováhu mezi zeleninou a rýží.
Na závěr případně dochuťte solí, pepřem, parmazánem nebo olivovým olejem. Ratatouille rizoto podávejte s čerstvými bylinkami navrch.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář