Rizotová rychlá pánev na způsob ratatouille

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Variace na francouzskou klasiku.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 lilek, nakrájený na kostky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 200 g rýže Arborio
  • 400 g drcených rajčat (konzervovaných)
  • 500 ml vody
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek do zlatova.

Přidejte nakrájený lilek, cuketu a papriku, osolte, lehce opepřete a krátce poduste.

Vmíchejte rýži a nasucho krátce opékejte, dokud není sklovitá.

Poté přidejte drcená rajčata, vodu, Knorr Bohatý bujón zeleninový, oregano a bazalku.

Povařte na mírném ohni do změknutí rýže a vstřebání tekutiny (cca 20 minut).

Dosolte a dopepřete dle chuti. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept