Ratatouille

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zeleninová směs

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 cukety
  • 2 rajčata
  • 2 červené papriky
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • rozmarýn, tymián
  • 2 cibule
  • sůl, pepř

Příprava

Zeleninu nakrájíme na středně velké kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm necháme dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně.

Zalijeme rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolíme, opepříme, promícháme a poloodkryté půl hodiny dusíme. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená.

Přidáme dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamžitě stáhneme z plemene a podáváme.

Podávat můžeme s pečivem, bramborem,…

nebo jako přílohu k masu či rybě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept