Příprava
Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.
V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.
Přinášíme vám užitečný tip, jak kreativně využít rebarboru v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do pečení, ale své místo má i ve slaných pokrmech. Své kořeny má v Anglii, avšak původně pochází z tibetské části Asie.
Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.
V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.
Také si připravte drobenku klasickým způsobem.
Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 x 30 cm, tedy bez vymazávání).
Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou.
Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář