Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky a kokosového cukru

Autor: Barbora K. HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Přinášíme vám užitečný tip, jak kreativně využít rebarboru v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do pečení, ale své místo má i ve slaných pokrmech. Své kořeny má v Anglii, avšak původně pochází z tibetské části Asie.

Ingredience

  • 100 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 70 g kokosového cukru
  • 70 g rozpuštěného mléka
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 pruty zralé rebarbory

Příprava

Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.

V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.

Ingredience Drobenka

  • 75 g másla
  • 50 g špaldové mouky celozrnné
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g kokosového cukru

Příprava Drobenka

Také si připravte drobenku klasickým způsobem.

Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 x 30 cm, tedy bez vymazávání).

Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou.

Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept