Rebarborový koláč

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý koláč, který můžete udělat z jakéhokoliv kyselejšího ovoce, co budete mít po ruce.

Ingredience

  • 1 kg listového těsta
  • 500 g rebarbory
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 100 ml jablečného džusu nebo moštu
  • 100 g cukru (může být i třtinový)
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Rebarboru očistěte a pokrájejte na malé kousky. Slupku loupejte jen v případě, že je zdřevnatělá. V míse smíchejte škrob, mošt a oba druhy cukrů.

Vyválejte si listové těsto – budete potřebovat větší plát, kterým vyložíte formu, a pak proužky na vrch koláče.

Těstem vyplňte tukem vymazanou koláčovou formu, u krajů přitlačte. Vlijte do něj tekutou náplň a na ní navršte kousky rebarbory. Ze zbytku těsta s vytvořte proužky a těmi dozdobte vrch koláče.

Pečte asi půl hodiny při 180 stupních. Koláč by měl být zlatavý.

Tip na závěr : Servírujte posypaný moučkovým cukrem

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept