„Rozbitý“ okurkový salát s bylinkovým dresinkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chystáte maso na minutku a přemýšlíte, co k němu? Co třeba tento lahodný okurkový salát! Díky krutonům je natolik sytý, že menším jedlíkům vystačí k večeři i samotný. Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 2 okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst kopru
  • Hrst petržele
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • 150 g krutonů ze starého chleba

Příprava

Okurky omyjeme a pak je na prkénku „rozbijeme“ paličkou na maso. Chceme jen, aby popraskaly, tak pozor, ať okurky nerozdrtíme moc. Nakrájíme je příčně na 2 cm kousky a dáme do mísy.

V mixéru umixujeme majonézu, zakysanku, česnek, bylinky, citronovou šťávu a sůl a pepř.

Krutony si připravíme tak, že staré pečivo nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi dozlatova.

Bylinkový dresink přimícháme k okurkám, promícháme a servírujeme s chlebovými krutony.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept