Základní recept na lahodné rizoto s kuřecím vývarem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Základní parmezánové rizoto

Ingredience

  • 350 g rýže arborio
  • 1100 ml vývaru (zeleninový, kuřecí)
  • 1 cibule
  • 100 ml bílého suchého vína
  • máslo
  • hrst parmezánu

Příprava

Cibulku nakrájíme nadrobno. Rozpálíme hrnec, rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibulku.

Vsypeme rýži a důkladně ji necháme obalit v másle.

Podlijeme vínem a necháme odpařit všechnu tekutinu.

Po naběračkách přidáváme vývar, za stálého míchání necháme vsáknout a poté přilijeme zas. Postup opakujeme, dokud rýže nebude měkká.

Když by nebylo dost vývaru, můžeme přidat ještě trochu vody.

Když jsme spokojeni s rýží, sundáme hrnec z plotýnky, vhodíme kus másla a parmezán a už jen promícháme a necháme rozpustit.

Podáváme horké.

Tip na závěr : Rizoto se dá ochutit spoustu způsoby. Skvěle chutná s červenou řepou nebo chřestem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept