Příprava
Ve vroucí vodě krátce povaříme kapustu, po minutě ji naběračkou vyndáme a zchladíme proudem studené vody. Ve stejné vodě pak rozmícháme bujon. Dáme si ji stranou.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. Když je skoro zesklovatělá, přihodíme k ní plátky česneku a krátce opečeme. Do pánve přihodíme rýži a chviličku za stálého míchání opekáme.
Ztlumíme plamen, do pánve přilijeme trošku připraveného vývaru a vaříme, dokud se tekutina skoro nevypaří. Pak přidáme zase trošku vody a opakujeme, dokud není rýže hotová skoro na skus.
Do rýže přidáme kapustu, kroužky jarní cibulky a lístky špenátu. Ty necháme zavadnout, což trvá pár minut.
Když je rizoto hotové, dochutíme ho zakysanou smetanou, sýrem, solí a pepřem. Podáváme s nasekanými vlašskými ořechy.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář