Řecké rizoto se špenátem – „Spanakoriso“

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rizoto není jen italská záležitost. I Řekové mají svou verzi krémové rýže se zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept s baby špenátem, kapustou a jarní cibulkou a užijte si tento krásně zelený pokrm plný vitaminů! Uvidíte, že tuhle večeři ocení celá rodina.

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g rýže arborio
  • 1 l vody
  • 2 vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 125 g zakysané smetany
  • 400 g baby špenátu (F50F)
  • 200 g kapusty kadeřávku (F50F)
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 80 g nastrouhaného parmazánu
  • Hrst vlašských ořechů (F50F)

Příprava

Ve vroucí vodě krátce povaříme kapustu, po minutě ji naběračkou vyndáme a zchladíme proudem studené vody. Ve stejné vodě pak rozmícháme bujon. Dáme si ji stranou.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. Když je skoro zesklovatělá, přihodíme k ní plátky česneku a krátce opečeme. Do pánve přihodíme rýži a chviličku za stálého míchání opekáme.

Ztlumíme plamen, do pánve přilijeme trošku připraveného vývaru a vaříme, dokud se tekutina skoro nevypaří. Pak přidáme zase trošku vody a opakujeme, dokud není rýže hotová skoro na skus.

Do rýže přidáme kapustu, kroužky jarní cibulky a lístky špenátu. Ty necháme zavadnout, což trvá pár minut.

Když je rizoto hotové, dochutíme ho zakysanou smetanou, sýrem, solí a pepřem. Podáváme s nasekanými vlašskými ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept