Ricottové dortíčky s rajčatovou omáčkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ricottové dortíčky vypadají složitě, přitom stačí smíchat pár ingrediencí a upéct je v troubě. Ricotta je syrovátkový sýr plný bílkovin, který má málo tuku – takže tyhle dortíky si můžete dopřát i pokud si hlídáte kalorie.

Ingredience

  • 300 g ricotty
  • 1 vaječný bílek
  • Olivový olej
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 15 listů bazalky
  • 30g sezamových semínek (F50F)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny)

Příprava

V misce rozmícháme ricottu s lžící olivového oleje, natrhanými 5 listy bazalky, lehce vyšlehaným bílkem a solí. Promícháme.

Směsí naplníme čtyři menší nádobky (případně použijeme košíčky na muffiny, kterých budeme mít více). Pečeme 15 minut na 140°C.

Teď si připravíme rajčatovou omáčku: cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji Přihodíme k ní čtvrtinky rajčat, 6 listů bazalky a bujon. Minutku provaříme.

Omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme. Pak ji zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.

Ricottové dortíky podáváme s omáčkou a lístky bazalky. Na závěr je posypeme sezamovými semínky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept