Řízky z bedly pečené v troubě

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sezónní dobrota, kterou ocení nejen milovníci hub. Bedlové řízky jsou prostě skvělé!

Ingredience

  • klobouky bedel
  • vejce rozšlehané s mlékem
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej

Příprava

Bedly očistíme. Zbavíme nohy. Pokud jsou klobouky velké, nakrájíme je na plátky.

Vejce rozšleháme s mlékem a solí.

Bedly obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Ukládáme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem.

Řízky lehce shora pokapeme olejem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190-200 st. V polovině pečení hlavičky otočíme. Pečeme do křupava.

Tip na závěr : Dobrou chuť.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept