Rizoto s hráškem na rychlé pánvi

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento jednoduchý recept na rizoto je takovou variací na italskou klasiku risotto primavera. Stačí vám pár ingrediencí a přitom získáte tolik chuti!

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 větší šalotka, najemno nasekaná
  • sůl
  • 350 g rýže Arborio (na rizoto)
  • 1 l vody
  • 200 ml bílého vína
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • pepř
  • 50 g nastrouhaného parmazánu

Příprava

Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte šalotku, jemně osolte a zlehka smažte dosklovata. Pak k šalotce vmíchejte rýži a opékejte ji za stálého míchání 2 minuty.

Stranou si připravte vodu, v níž rozmíchejte 1 lžičku soli.

Rýži zalijte vínem, zamíchejte a nechte probublávat, dokud se víno zcela nevstřebá. Takto pokračujte ve vaření dál, po naběračkách přidávejte k rýži slanou vodu, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci.

Během vaření rýže spařte hrášek vroucí vodou, nechte minutu odstát a poté vodu sceďte.

Do uvařeného základu risotta vmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, spařený hrášek, pepř a ½ množství parmazánu.

Rizoto ihned podávejte, před podáváním posypejte zbylým parmazánem, můžete dle chuti pokapat olivovým olejem a opepřit.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept