Příprava
Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte šalotku, jemně osolte a zlehka smažte dosklovata. Pak k šalotce vmíchejte rýži a opékejte ji za stálého míchání 2 minuty.
Stranou si připravte vodu, v níž rozmíchejte 1 lžičku soli.
Rýži zalijte vínem, zamíchejte a nechte probublávat, dokud se víno zcela nevstřebá. Takto pokračujte ve vaření dál, po naběračkách přidávejte k rýži slanou vodu, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci.
Během vaření rýže spařte hrášek vroucí vodou, nechte minutu odstát a poté vodu sceďte.
Do uvařeného základu risotta vmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, spařený hrášek, pepř a ½ množství parmazánu.
Rizoto ihned podávejte, před podáváním posypejte zbylým parmazánem, můžete dle chuti pokapat olivovým olejem a opepřit.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář