Rizoto s krevetami

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Základ úspěchu rizota je kvalitní kulatozrnná rýže určená na rizoto (například arborio) a čas. Je potřeba vývar přilévat postupně a postupně ho nechat odpařovat, abychom docílili krémové konzistence rizota. Tentokrát si rizoto připravíme s krevetami a parmezánem, díky nimž jde o lehký a dobře stravitelný hlavní chod. Krevety mají málo kalorií, takže se jich nebojte ani, pokud se snažíte zhubnout. Tento recept se hodí na rychlou večeři i nedělní oběd.

Ingredience

  • 400 g arborio rýže
  • 1 cibule (šalotka)
  • Olivový olej
  • 1 Knorr zeleninový bujón
  • Sklenka vína
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g másla
  • 300 g krevet
  • Parmezán na posypání
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu

Příprava

Jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku orestujeme na olivovém oleji s prolisovaným česnekem. Přidáme rýži a po dobu asi jedné minuty opražíme.

Zalijeme vývarem a sklenkou vína. Podléváme dokud rýžě není uvařena ve stylu al dente.

Přidáme krevety (pokud jsou růžové, jsou předvařené), které v rýži ohřejme spolu s máslem.

Dochutíme a podáváme s parmezánem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept