Rybízová marmeláda jen ze dvou ingrediencí

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělá do dezertů a vánočního cukroví

Ingredience

  • Rybíz
  • Cukr

Příprava

Rybíz obereme, důkladně propláchneme. Rozvaříme ho a propasírujeme přes plátýnko nebo velmi hustý cedník.

Na 1 kg rybízu přidáme 600 g cukru a vaříme do zhoustnutí.

Až marmeláda dosáhne požadované hustoty, plníme ji do sklenic ještě horkou.

Sklenice zavíčkujeme a otočíme dnes vzhůru.

Po vychladnutí otočíme zpátky a máme hotovo.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
ivjez 09.08.2021

Opravdu jednoduchý a rychlý postup, cukr dávám dia želírovací.

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept