Vláčný rybízový koláč s tvarohem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nejlepší rybízový koláč z kynutého těsta, s vrstvou tvarohu, rybízu a s drobenkou. Na tomhle koláči je nejlepší, že je velmi jednoduchý, vyžaduje jen pár surovin a výsledek je prostě parádní. Sami uvidíte, že po tomhle rybízovém koláči s tvarohem se jen zapráší!

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 125 g cukru krupice
  • 3 vejce a 1 žloutek
  • 100 g změklého másla
  • 500 g tvarohu
  • cca 400 g rybízu

Příprava

Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a rozmícháme na kašičku. Zalijeme 50 ml teplého mléka a necháme vzejít kvásek.

Kvásek smícháme se zbytkem mléka, přidáme mouku, cukr krupici, 1 vejce a jeden žloutek a změklé máslo. Rukama vypracujeme hladké těsto. Necháme ho cca 60 minut kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Tvaroh rozmícháme se dvěma vejci a cca 30 g cukru či dle chuti.

Těsto vyválíme na placku, abychom vyložili plech. Na těsto poklademe tvaroh, na stranách necháváme úzké okraje.

Tvaroh zasypeme obraným a omytým rybízem. Rybíz zasypeme bohatě drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

Ingredience Drobenka

  • 100 g hrubé mouky
  • 100 g změklého másla
  • 80 g cukru krupice

Příprava Drobenka

Ze všech ingrediencí vypracujeme rukama drobenku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept