Rychlá dýňová polévka s opečenými semínky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

V tomto receptu hraje důležitou roli trouba – upečeme v ní jednak zeleninu na polévku, která díky pečení získá daleko lepší chuť, a posléze také semínka, se kterými polévku ozdobíme. Tuto dýňovou polévku servírujte klidně jako hlavní chod – s kouskem pečiva vás zasytí na několik hodin.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 dýně hokaido
  • 4 stroužky česneku
  • Máslo
  • Olivový olej
  • 1 vanička Knorr bohatého bujonu zeleninového

Příprava

Připravíme si pekáček, který vymažeme olivovým olejem. Do něj vložíme kousky nakrájené dýně zbavené semínek, cibuli na čtvrtky a celé stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Jakmile nám změkne zelenina a začne zlátnout, připravíme si zeleninový bujon. V litru vroucí vody rozpustíme bujon a vysypeme do něj obsah pekáčku.

Polévku krátce povaříme, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Ingredience Semínka na ozdobu

  • 20 g pohanky (F50F)
  • 20 g vlašských ořechů (F50F)
  • 15 g lněných semen (F50F)

Příprava Semínka na ozdobu

Semínka smícháme a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.

Jakmile máme upečenou dýni, česnek a cibuli na polévku, vložíme do trouby plech se semínky. Pečeme je asi 10 až 12 minut také při teplotě 180 stupňů.

Semínka necháme trochu vychladnout a posypeme jimi naservírovanou polévku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept