Příprava
Nejprve zaljimee houby vroucí vodou a necháme asi půl hodiny nasáknout. Houby pak zcedíme a dáme stranou. Pokud jsou příliš velké, nakrájíme je – tak, aby nám velikost při konzumaci vyhovovala. Houbový vývar si necháme do kulajdy.
V hrnci na lžíci přepuštěného másla či oleje krátce opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. Když zesklovatí, zasypeme ji moukou a houbami a lehce zapražíme.
Zalijeme asi litrem až litrem a půl vody a vývarem z hub. Přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujón.
Přidáme do ní nové koření, pořádnou dávku soli, bobkový list a brambory – ty jsme oloupali a nakrájeli na menší kostičky.
Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Následně kulajdu dochutíme cukrem a octem (poměry upravíme dle své chuti) a promícháme se smetanou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář