Hovězí na hrášku s jasmínovou rýží

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Šťavnaté hovězí maso, křupavé hrachové lusky a voňavá omáčka ze sójové omáčky, zázvoru a česneku. Tohle hovězí na hrášku připomíná asijské hovězí nudličky a chutná skvěle s jasmínovou rýží. Hrachové lusky dodají pokrmu svěžest a křehkost – perfektní kombinace pro rychlou a vyváženou večeři.

Ingredience

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce vinného octa (můžete použít i jablečný)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 0,5 kg hovězího steaku nakrájeného na tenké nudličky
  • 2 hrsti hrachových lusků
  • 1 Knorr Bohatý bujon hovězí
  • Jasmínová rýže

Příprava

Připravte si maso a nakrájejte jej na tenké, cca 3cm dlouhé nudličky či plátky. V misce smíchejte sójovou omáčku, vinný ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob. Přidejte k hovězím nudličkám, dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 10 minut.

V hlubší pánvi nebo woku rozehřejte olej. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, krátce orestujte (cca 30 sekund), aby se uvolnila vůně. Poté přidejte marinované hovězí maso a zprudka restujte 3–4 minuty, dokud nezmění barvu a začne zlátnout.

Přidejte hrachové lusky a rozdrobte hovězí bujon přímo do pánve. Přilijte cca 50–70 ml vody, aby vznikla šťavnatá omáčka. Promíchejte a společně restujte ještě 2–3 minuty – hrachové lusky by měly zůstat svěží a mírně křupavé.

Hotový pokrm podávejte s jasmínovou rýží, můžete ho také ozdobit jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
spider444 06.10.2024

spider

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept