Příprava
Připravte si maso a nakrájejte jej na tenké, cca 3cm dlouhé nudličky či plátky. V menší misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob. V mezičase si uvařte jasmínovou rýži dle instrukcí na obalu.
Pánev s olejem rozpalte na střední plamen, poté orestujte čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem po dobu 30 vteřin. Pozor, směs nerestujte déle, zhořkla by!
Ke směsu česneku a zázvoru přidejte nakrájené hovězí maso a restujte cca 1 minutu, do zhnědnutí masa, poté maso podlijte připravenou sojovo-octovou směsí a redukujte. Na závěr přidejte Knorr bohatý bujon hovězí.
K hovězí směsi přidejte čerstvé hrachové lusky a restujte další 2 minuty.
Hotový pokrm podávejte s jasmínovou rýží, můžete ho také ozdobit jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Diskuse k receptu (1)
Nový komentář