Rychlá pánev s hovězím a hráškovými lusky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí, Nepálí Pikantnost

Tato pánev připomíná tradiční vietnamské jídlo z hovězího masa a pak choi. Jen tady nám zelenou složku zastupují hráškové lusky. Jde o krásně barevný pokrm plný chutí.

Ingredience

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce vinného octa (můžete použít i jablečný)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 0,5 kg hovězího steaku nakrájeného na tenké nudličky
  • 2 hrsti hrachových lusků
  • 1 Knorr Bohatý bujon hovězí
  • Jasmínová rýže

Příprava

Připravte si maso a nakrájejte jej na tenké, cca 3cm dlouhé nudličky či plátky. V menší misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob. V mezičase si uvařte jasmínovou rýži dle instrukcí na obalu.

Pánev s olejem rozpalte na střední plamen, poté orestujte čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem po dobu 30 vteřin. Pozor, směs nerestujte déle, zhořkla by!

Ke směsu česneku a zázvoru přidejte nakrájené hovězí maso a restujte cca 1 minutu, do zhnědnutí masa, poté maso podlijte připravenou sojovo-octovou směsí a redukujte. Na závěr přidejte Knorr bohatý bujon hovězí.

K hovězí směsi přidejte čerstvé hrachové lusky a restujte další 2 minuty.

Hotový pokrm podávejte s jasmínovou rýží, můžete ho také ozdobit jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
spider444 06.10.2024

spider

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept