Rychlá pánev s letním lečem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí, Nepálí Pikantnost

Lečo je perfektní letní jídlo – plné sezonní zeleniny. Přidejte si do něj oblíbenou klobásku, nebo ji úplně vynechte, chcete-li radši vegetariánskou verzi.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 párky nebo klobáska
  • 1 střední cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400 g loupaných krájených rajčat (konzervovaných)
  • 3 vejce
  • 1 hovězí Knorr Bohatý bujón
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá pažitka nebo petržel na ozdobu

Příprava

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kolečka nakrájené klobásy či párky. Vyjměte a dejte stranou.Do pánve vsypte cibuli a česnek, opékejte dosklovata. Pozor, nesmažte moc dlouho, aby česnek nezhořkl!Ke směsi přidejte nakrájené papriky, osolte dvěma špetkami soli a krátce poduste.

Vmíchejte rajčata, Knorr Bohatý bujón hovězí, mletou papriku a kmín.

Povařte na mírném ohni do zhoustnutí směsi (cca 15 minut).

V misce rozšlehejte vejce vidličkou, poté je vlijte je do směsi. Zakryjte směs pokličkou a a vařte 5 minut. Nakonec do směsi vraťte opečené klobásky nebo párky.

Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou nebo petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept