Rychlá pánev z cizrny a špenátu

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravý pokrm ze zeleniny a luštěnin, který máte hotový během 15 minut? Není problém! Zkuste tuhle chutnou cizrnovo-špenátovou pánev.

Ingredience

  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 200 g uvařené cizrny (může být z plechovky)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • Mletý černý pepř

Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Následně je opečeme na olivovém oleji. Dáváme pozor, aby česnek nezhořkl.

Přidáme sladkou papriku a pepř a krátce zarestujeme. Do směsi přilijeme litr vody a přivedeme k varu. Rozpustíme v ní bujon a cizrnu.

Směs povaříme asi pět minut. Pak ji odstavíme z plotny a vmícháme do ní baby špenát. Podáváme.

Tip na závěr : Pokud chceme, můžeme pánev podávat s pečivem. Pokud nejsme vegetariáni či vegani, můžeme pokrm doplnit uvařeným vejcem nebo kostičkami špeku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept