Rychlá pórková polévka s vajíčkem

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlá pórková polévka je ideální večeří pro celou rodinu. Během půl hodiny máme hotové zdravé jídlo plné zeleniny a vitaminů. Jelikož v ní rozmícháme vajíčka, obsahuje polévka i dostatek bílkovin. Můžete ji servírovat i jako hlavní chod - stačí k ní přidat kousek dobrého pečiva.

Ingredience

  • 1 pórek
  • 40g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks Knorr bohatý zeleninový bujón
  • 2 vajíčka
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 1,5 l vody

Příprava

Pórek pečlivě opláchneme, aby v něm nebyla žádná hlína nebo kamínky. Poté ho podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky.

Do hrnce dáme máslo a na mírném plameni ho zpěníme a přidáme nakrájený pórek. Lehce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalejeme studenou vodou. Přivedeme k varu.

Do hrnce přidáme zeleninový bujón, který v polévce dobře rozmícháme a vaříme 20 minut. Vajíčka si rozmícháme v hrnečku a ke konci varu je přidáme do polévky a dobře rozmícháme.

Pórkovou polévku můžeme dochutit solí a pepřem.

Tip na závěr : Pórek je zdravá zelenina, kterou byste určitě měli čas od času jíst. Obsahuje vitamín A, B, C a E a spoustu minerálů. Například vápník, fosfor, mangan, železo a draslík. Navíc má diuretické vlastnosti a funguje jako prevence proti dně a ledvinovým potížím. Pórek má sice poměrně štiplavou chuť, která připomíná cibuli, ale vězte, že vařením tuto chuť úplně ztratí. Pórková polévka je naopak příjemně nasládlá a měla by chutnat i nejmenším strávníkům.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept