Rychlá smažená rýže se zeleninou a vajíčkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Smažená rýže neboli fried rice je oblíbený pokrm v Asii. Zrovna tak si na něm pochutnáte i u nás – a ještě do něj zpracujete zeleninu, kterou máte v lednici. Smažená rýže báječně chutná i s bílým zelím nebo pak choi. Podávejte ji jako rychlou večeři a uvidíte, že budete mít úspěch.

Ingredience

  • 200 g rýže – ideálně směs divoké dlouhozrnné (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 250 g mrkve
  • 500 g brokolice
  • 3 jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • Pepř

Příprava

V hrnci přivedeme 500 ml vody k varu, poté do ní nasypeme propláchnutou rýži a vaříme doměkka.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Brokolici umyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nakolečka.

Mrkev a brokolici osmahneme na oleji asi pět minut. Pak přidáme trošku vody, bujon a dusíme dalších pět minut.

Do zeleniny přidáme uvařenou rýži, kolečka jarní cibulky a promícháme.

Vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. Poté je vlijeme doprostřed rýžové směsi a mícháme, dokud nejsou částečně udělaná. Pak je jemně rozmícháme se zbytkem směsi, aby se rovnoměrně obalila v hotovém vajíčku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept