Rychlá svíčková na smetaně

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika, která je za chvíli hotová. Výborně chutná s domácím houskovým knedlíkem.

Ingredience

  • 1 kg loupaná hovězí plec
  • 5 ks mrkve
  • 5 ks petržele
  • Půl celeru
  • 1 sklenice halali (základ pod svíčkovou)
  • 400 ml tučné smetany
  • Sůl, cukr
  • Slanina

Příprava

Maso důkladně prošpikujeme.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpálíme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran. Poté ho dáme stranou.

Na výpeku z masa opečeme důkladně zeleninu.

K zelenině přidáme maso a zalijeme halali. Přilijeme vodu nebo vývar tak, aby bylo maso téměř ponořené.

Takto necháme dusit do změknutí masa. Trvá to asi 2 hodiny.

Když je maso měkké, vyndáme ho stranou.

Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Přidáme smetanu a dochutíme solí a cukrem.

Podáváme s nakrájeným masem a houskovým knedlíkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept