Rychlá zeleninová polévka s červenou čočkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Znáte tuřín? Zdravá a neprávem opomíjená plodina, kterou je snadné vypěstovat na zahradě. Zkuste ji připravit ve formě snadné polévky, kterou si zamilujete.

Ingredience

  • 500 g tuřínu
  • 200 g mrkve
  • 200 g brambor
  • 1 pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 100 g červené čočky (F50F)
  • 1 lžíce balzamikového octa

Příprava

Tuřín, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

Všechnu zeleninu osmahneme na oleji dozlatova, pak přidáme litr vody. Přivedeme k varu a v tekutině necháme rozpustit bujón. Vaříme asi deset minut

Poté do polévky přidáme propláchnutou čočku a vaříme, dokud není akorát na skus. Dochutíme octem a podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept