Rychlá zeleninová polévka z mrkve, petržele a pórku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kořenová zelenina tvoří základ této hutné a chutné polévky. Nebojte se do ní použít i další druhy zeleniny, které už potřebujete zpracovat.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 250 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 150 g kořenové petržele (F50F)
  • 200 g pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 1-2 vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • Pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory, mrkev a kořeny petržele oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

V hrnci a na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, brambory a zeleninu. Přidáme litr vody a přivedeme k varu.​​

V vroucím obsahu hrnce rozpustíme bujon, přikryjeme pokličkou a na středním plameni vaříme cca 20 minut.

Zeleninovou polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme ji jablečným octem a pepřem. Podáváme posypanou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept