Rychlé těstoviny s květákovo-parmazánovou omáčkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Díky květáku a hrášku jsou tyto těstoviny vhodné i pro ty, kteří se snaží hubnout – květák má totiž málo kalorií, ale přitom zasytí. A bonus? tyhle parádní těstoviny máte hotové do půl hodinky!

Ingredience

  • 500g těstovin (doporučujeme mušličky)
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g květáku
  • 1/2 vaničky bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 200 g mraženého hrášku
  • Sůl a pepř
  • 150 g řeřichy (F50F)

Příprava

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si na velké pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm plátky česneku a kousky květáku.

Snížíme teplotu a opékáme, dokud není květák zlatohnědý. Přidáme k němu 150 ml vody z těstovin, bujón, hrášek a hořčici a necháme přikryté vařit, dokud není květák hotový na skus.

Na závěr do pánve vmícháme uvařené těstoviny a parmazán. Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené řeřichou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept