Rychlý a zdravý květákový mozeček

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jednoduchý rychlý recept na bezmasé jídlo. Vařený květák, cibulka a vajíčka. Z těchto pár surovin vykouzlíte květákový mozeček – lehký oběd nebo večeři. Servírujte ho s přílohou dle libosti a třeba majonézou a pochutnají si na něm i zarputilí masožravci.

Ingredience

  • 1 ks květák
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • 6 ks vajíčka
  • sůl
  • pažitka nebo jarní cibulka na ozdobení

Příprava

Květák nakrájíme na růžičky a dáme vařit do poloměkka do osolené horké vody.

Květák scedíme a pokrájíme na malé kousky.

Na másle osmahneme cibuli, přidáme nakrájený květák a lehce orestujeme.

Vajička rozmícháme, osolíme a přidáme ke květáku. Jakmile jsou vajíčka hotová, můžeme podávat.

Tip na závěr : Květákový mozeček servírujeme ozdobený jarní cibulkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborové noky nebo třeba jen rohlík. A proč vůbec jíst květák? Tato košťálová zelenina je totiž bohatá na antioxidanty a protizánětlivé sloučeniny jako je beta-karoten a podobně. Květák pomáhá při problémech s ledvinami a močovým měchýřem, protože odvodňuje. Dále podporuje hubnutí a posiluje imunitní systém. Takže květáku zdar!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept