Rychlý buřtguláš v jednom hrnci

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Buřtguláš je na rozdíl od vepřového guláše hotový raz dva a pochutná si celá rodina.

Ingredience

  • 1kg brambor
  • 5 špekáčků
  • 1 pikantní klobása (možno vynechat)
  • 1 cibule
  • 3PL oleje
  • 2ČL sladké papriky
  • 2ČL majoránky
  • sůl, pepř
  • 3PL hladké mouky

Příprava

Ve větším hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli nadrobno. Zasypeme sladkou paprikou a majoránkou a chvíli restujeme. (Pozor na připalování!) Pak přisypeme mouku a rychle promícháme. Přidáme oloupané a na kousky pokrájené brambory, na kolečka nakrájené špekáčky, klobásu.

Zalijeme vodou, tak aby bylo vše ponořené. (Téměř plný hrnec.) Osolíme, opepříme.

Vaříme cca 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka zredukovaná.

Tip na závěr : Když dáme do buřtguláše více tekutiny, vznikne nám rychlá gulášová polévka.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept