Příprava
Na lžíci oleje vlijte rozmíchaná vejce a za stálého míchání je usmažte. Dejte stranou.
Přidejte zbylý olej, prolisovaný česnek a minutu restujte. Vlijte malé množství vývaru a plochou vařečkou seškrábněte případně připečeninky ze dna.
Přidejte zbylý vývar, na kostičky pokrájenou mrkev a rýži. Pokud používáte čerstvé maso, přidejte ho pokrájené na kostky v tomto kroku. Lehce osolte a opepřete. Tekutina by měla suroviny přesahovat o 2 cm. Přiklopte poklicí a na mírném ohni vařte asi 15 minut.
Přidejte sojovou omáčku, sezamový olej, případně natrhané pečené kuřecí maso a dobře promíchejte. Poté vmíchejte rozmražený hrášek a nakonec umíchaná vejce. Nechte vše chvíli odpočinout pod poklicí.
Smíchejte Hellmanns majonézu se srirachou.
Rýži servírujte posypanou jarní cibulkou, na sucho na pánvi opraženým sezamovým semínkem a zakápněte pikantní majonézou
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář