Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rýžový nákyp

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 - 6 porce Snadné

Ingredience

  • 360 gramů rýže
  • 500 mililitrů mléko
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 3 kusy vejce
  • 1 balení kompot broskve
  • 50 gramů máslo

Příprava

  1. Rýži dáme vařit do vody, když je téměř měkká, scedíme do misky.
  2. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a vaříme do měkka, až na kaši. Do kaše pak vmícháme žloutky, cukr a máslo. Necháme trochu zchladnout.
  3. Nakonec ušleháme sníh z bílků a vmícháme do kaše. Do vymazané formy dáme tak 1/3 kaše, na to naskládáme polovinu broskví (můžeme pokrájet na menší kousky), dáme opět 1/3 kaše, zbytek broskví a nakonec přidáme zbytek kaše. Pečeme v troubě přikryté víkem asi hodinku na 170 stupňů.
Tip: Můžeme použít i jiné ovoce, například jablka, hrušky, švestky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře