Rýžový nákyp s meruňkami

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rýžový nákyp je vynikající tip na sladký oběd či večeři.

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 750 ml mléka
  • 50 g cukru
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 4 bílky
  • 100 g másla
  • 500 g meruněk
  • 2 vanilkové cukry
  • skořice

Příprava

Mléko přivedeme k varu, přidáme 50 g cukru, špetku soli a propláchnutou rýži. Rýži vaříme doměkka (dle typu rýže, já vařila cca 30 minut). V průběhu vaření promícháváme, aby se rýže nepřichytila.

Uvařenou rýži přendáme do misky a přidáme máslo. Rýži promícháme a necháme vychladnout.

Ušleháme sníh ze 7 bílků, přidáme 2 vanilkové cukry a vyšleháme do pevného a lesklého sněhu.

Do vychladlé rýže vmícháme žloutky a polovinu ušlehaného sněhu.

Zapékací pekáč vymažeme máslem a nalijeme zhruba ½ rýže. Na rýži naskládáme meruňky, posypeme skořicí a zalijeme druhou ½ rýže. Navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba hodinu.

Tip na závěr : Ovoce můžete libovolně obměňovat, výborné jsou švestky, jablka, hrušky ale i další.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept