Rýžový salát s cuketou a ředkvičkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravá a rychlá večeře díky využití rýže, která vám zbyla z předchozích dnů. To je tento skvělý salát. Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 500 g vařené rýže
  • 2 cibule
  • 700 g cukety
  • Svazek ředkviček i s natí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • Lžička hnědého cukru
  • Salátový dresink César

Příprava

Cuketu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které opečeme na oleji do zlatohněda. Osolíme a opepříme.

Cibulku nakrájíme na měsíčky a také opečeme na oleji, aby zesklovatěly. Pak přidáme sůl a cukr a opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje.

Ředkvičky nakrájíme na menší kousky, nať nasekáme.

V míse smícháme uvařenou rýži, cuketu, cibulku a ředkvičky. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Servírujeme s dresinkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept