Rýžový salát se zeleninou a broskví

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Na tomhle rýžovém salátku je skvělé, že chutná výborně nejen hned po připravení, ale i druhý den, když se chutě rozleží. Pokud máte rádi červenou cibuli, nebojte se jí dát do salátu i víc.

Ingredience

  • 160 g divoké rýže (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 červená paprika
  • 1/2 okurky
  • 1 malá červená cibule
  • 1 broskev
  • 4 lžíce olivového oleje

Příprava

Rýži připravíme spolu s vaničkou bujonu podle návodu na obalu.

Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Broskev omyjeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kousky.

Rýži necháme vychladnout a pak smícháme s olivovým olejem a nakrájenými ingrediencemi.

Salátek ochutíme oblíbenými bylinkami – skvělý je tymián a/nebo petrželka.

Tip na závěr : Broskev můžeme nahradit nektarinkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept