Šakšúka: zeleninový pokrm ze severní Afriky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žlutá paprika
  • 700 g rajčat (F50F)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Knorr Chilli mletého z Indie
  • 1⁄2 lžička soli
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 plechovka cizrny
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • Pepř
  • 4 vejce

Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

Na oleji osmažíme cibuli s česnekem, přidáme papriku a zasmažíme. Po chvíli přidáme rajčata, koření, cukr a směs přivedeme k varu.

Scedíme cizrnu a spolu se špenátem vmícháme do horké pánve. Opepříme.

V pánvi vytvoříme sběračkou 4 důlky a do každého z nich vyklepneme vajíčko. Zatímco bílek můžeme opatrně vmíchat do směsi, dáváme pozor, aby žloutky zůstaly neporušené. Jakmile jsou vajíčka udělaná, můžeme servírovat.

Tip na závěr : Podáváme s divokou rýží nebo bagetkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept