Salát s pečenými bramborami a kapustou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelenina upečená v medovo-olejovém glazé a lehce pikantní zálivka s dijonskou horčicí hrají prim v tomhle výborném salátu.

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 500 g brambor typu Grenaille
  • 3 červená cibule
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 50 g mandlí
  • Svazek čerstvé hladkolisté petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g majonézy Hellmann's
  • 50 g zakysané smetany/řeckého jogurtu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce balzamika
  • 1 stroužek česneku

Příprava

Předehřejte si troubu. Kapustičky i brambory omyjte, kapusty zbavte nehezkých lístků, po očištění obojí nakrájejte na poloviny (brambory dle velikosti i na čtvrtky). Na čtvrtky nakrájejte i cibuli.

Glazé: smíchejte 1 větší lžíci medu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř v kompaktní glazuru. Tu pak nalejte na nakrájenou zeleninu a promíchejte tak, aby se dostala na všechny kousky. Takto pokrytou zeleninu pečte na 180 stupňů cca 30 min nebo dozlatova.

Upečenou zeleninu nechte vychladnout a připravte si zatím zbytek ingrediencí: omyjte špenát, opražte a nasekejte mandle, nakrájejte sušené brusinky na poloviny.

Zálivka: smíchejte smetanu, majonézu, cca dvě lžíce najemno nasekané petrželky, dijonskou hořčici, balzamiko a utřený stroužek česneku.

Smíchejte pečenou zeleninu se zbytkem ingrediencí, zálivkou z majonézy polijte salát, dozdobte mandlemi, petrželkou, a brusinkami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept